NOVETATS 2021

/CIRCUITO BUCLES FETSIVAL

LA CIUTAT BALLA

és una iniciativa innovadora, promoguda pel Festival a través de la seua jove companyia La *Taronja *Escènica.

Es tracta d’un projecte innovador que potencia la transformació i la cohesió social entre els joves de la ciutat de València,  a través de la connexió amb la cultura i la dansa en un intercanvi d’experiències i coneixements en l’àmbit de la dansa.

Ens trobem davant una crisi sanitària provocada per la COVID-19 que ens exposa a un canvi de paradigma en múltiples aspectes, també quant a la cultura i a la creació artística. Aquesta nova realitat aboca als mediadors culturals a la recerca de fórmules i eines innovadores que afavorisquen l’aproximació entre joves artistes en formació pre-professional i joves de diversos barris que possibiliten la sinergia creativa frenada per les situacions recents de confinament i aïllament social.

Necessitem llocs de trobada, espais en el qual compartir experiències, la població jove ha sigut una de les més perjudicades al llarg d’enguany. Romandre a les seues cases relacionant-se a través d’una pantalla, de les RRSS. Aquestes iniciatives s’han pensat amb la intenció de tornar als carrers, accions on s’involucre a joves a un altre nivell, fora de les pantalles.

El projecte social La Ciutat Balla té com a objectiu principal, acostar les arts escèniques als barris i els seus habitants joves des d’un context participatiu. Una convocatòria a la participació ciutadana per a treballar conjuntament en la millora social i cultural valenciana.

Aquest projecte ofereix nombrosos avantatges i oportunitats a les artistes intèrprets i creadores alhora que genera una altra dimensió per a l’expressió artística en un espai intangible que difumina distàncies i dota de nous llenguatges d’expressió i difusió. De la mateixa manera, esdevé una eina poderosa per a la democratització de la dansa i l’acostament de la disciplina a un públic heterogeni no especialitzat que, amb peces breus, pot gaudir, en el seu barri i gratuïtament, de propostes artístiques potser abans allunyades de la seua vida cultural.

Comptarem amb el suport de l’Ajuntament de València amb la participació de:

  • Centre Municipal de Juventud de Orriols
  • Centre Municipal de Juventud de Campanar
  • Centre Municipal de Juventud de Sant Isidre
  • Centre Municipal de Portal Nou
  • Centre Municipal de Juventud de Trinitat