PARTICIPA THE BEAT

/ EN LA PROGRAMACIÓ DE

EXPERIMENTA INTERACCIÓ

EXPERIMENTA FORMACIÓ

EXPERIMENTA INCLUSIÓ

EXPERIMENTA INCLUSIÓ

TEIXINT CULTURA AL BARRI DE NATZARET

És un projecte social promogut per l´Entitat FRÁGILES DANZA i en col.laboració amb la ONG EL ARCA DE NATZARET.

Es tracta d´un projecte integrador amb l´objectiu principal de portar la dansa i el coneixement de les arts escèniques, al barri de Natzaret de la ciutat de València, en concret, als menors, provinents de famílies amb falta de xarxa de suport i barreres comunicatives.

A través de la nostra filosofia, s’unixen les ferramentes pedagògiques, socials junt amb la investigació i l’experiència que portem en docència: la Dansa, el Moviment i l’Expressió Corporal, com a competències artístiques i pedagògiques, forjant un camí cap a la millora del benestar personal, la unió de la diversitat de cultures i la promoció de la socialització a més d´afavorir les següents tasques:

Desenvolupament de les capacitats en el xiquet, que afavoriran el seu desenvolupament personal, i com a conseqüència, la seua millor integració en l’entorn en el qual viuen.

  • Confiança en un mateix a través del domini del cos i dels seus moviments, la qual cosa al seu torn, produeix un augment en la capacitat per a expressar-se i desenvolupar-se amb major soltesa i autoconfiança.
  • Reforç de l’autoestima que facilitarà el coneixement d’un mateix i la relació amb els altres. 
  • Fomenta la superació d’estereotips i prejudicis per cultura i sexe. Recolçament de la paritat de géneres
  • Ajuda a véncer la timidesa i a desinhibir-se.
  • Ofereix una alternativa d’oci saludable.
  • Estableix models d’identificació social.

Utilitzem La Dansa, com a vehicle integrador i objecte de desenvolupament educatiu que contribueix al desenvolupament del xiquet en l’àmbit personal i social.

Teixint Cultura al Barri de Natzaret, son classes durant l’any escolar amb professionals qualificats experts en dansa que després fan una mostra oberta de lo que han sigut les classes, dirigides pels docents i on tots els veïns estan convidats a gaudir de l’experiència. La mostra oberta genera una connexió i diàleg de les arts escèniques amb el barri.

«A fi de garantir l’accés a tota la comunitat i afavorir sobretot aquelles persones en situacions de vulnerabilitat social, el projecte compta amb la participació de l’Associació l’Arca de de Natzaret, l’Associació de Veïns i Veïnes, Música i Danses de Natzaret, i el centre Municipal de Joventut de Natzaret, a fi d’integrar el programa en el teixit comunitari i fer-ho arribar a aquelles realitats més complexes.»