CIRCUITO BUCLES FESTIVAL

DIVENDRES 29 OCTUBRE

L’esdeveniment comença a les 18.00 h / LA NAU

PROJECTE SOCIAL / ESPECTACLES

AFORAMENT COMPLET

és una iniciativa innovadora, promoguda pel Festival a través de la seua jove companyia La Taronja Escènica. Es tracta d’un projecte innovador que potencia la transformació i la cohesió social entre els joves de la ciutat de València,  a través de la connexió amb la cultura i la dansa en un intercanvi d’experiències i coneixements en l’àmbit de la dansa.

Ens trobem davant una crisi sanitària provocada per la COVID-19 que ens exposa a un canvi de paradigma en múltiples aspectes, també quant a la cultura i a la creació artística. Aquesta nova realitat aboca als mediadors culturals a la recerca de fórmules i eines innovadores que afavorisquen l’aproximació entre joves artistes en formació pre-professional i joves de diversos barris que possibiliten la sinergia creativa frenada per les situacions recents de confinament i aïllament social.

Necessitem llocs de trobada, espais en el qual compartir experiències, la població jove ha sigut una de les més perjudicades al llarg d’enguany. Romandre a les seues cases relacionant-se a través d’una pantalla, de les *RRSS. Aquestes iniciatives s’han pensat amb la intenció de tornar als carrers, accions on s’involucre a joves a un altre nivell, fora de les pantalles.

El projecte social La «Ciutat Balla» té com a objectiu principal, acostar les arts escèniques als barris i els seus habitants joves des d’un context participatiu. Una convocatòria a la participació ciutadana per a treballar conjuntament en la millora social i cultural valenciana.
Aquest projecte ofereix nombrosos avantatges i oportunitats a les artistes intèrprets i creadores alhora que genera una altra dimensió per a l’expressió artística en un espai intangible que difumina distàncies i dota de nous llenguatges d’expressió i difusió. De la mateixa manera, esdevé una eina poderosa per a la democratització de la dansa i l’acostament de la disciplina a un públic heterogeni no especialitzat que, amb peces breus, pot gaudir, en el seu barri i gratuïtament, de propostes artístiques potser abans allunyades de la seua vida cultural.

 

Comptarem amb el suport de l’Ajuntament de València amb la participació de:

– Centre Municipal de Juventud de Orriols

– Centre Municipal de Juventud Campanar

– Centre Municipal de Juventud de Trinitat

LA TARONJA ESCÈNICA

Estraperlo, la Festa del Silenci

és la primera proposta de la jove companyia del festival La Taronja Escènica, un projecte dirigit per Isabela Alfaro, que compta amb la direcció artística de Jessica Martín, i els col·laboradors: Julia Zac, Inka Romani i Sebastian Rowinski.

El poder de la paraula és equivalent al poder de la seua absència. Equivalent fins que s’inclina al poder. Allí, la paraula s’inclina cap a qui té el poder mentre que el poder es redueix a l’absència.

Aquesta companyia naix amb l’objectiu principal de proporcionar un espai de creació on es donarà importància a les noves formes creatives, es donarà valor a la investigació, es treballarà en la creació multidisciplinària i al seu torn, contribuirà a la promoció i difusió de les arts escèniques en tots els àmbits. 

Així mateix, servirà de plataforma per a impulsar a joves creadors i intèrprets de la Comunitat Valenciana, als qui se’ls dotarà de les eines necessàries per a generar un espai de pensament creatiu i consoliden un llenguatge propi dins de la companyia.

Duració: 25 minuts

Direcció: Isabela Alfaro /  Direcció Artística: Jessica Martín / Creadora Emergen: Mariana Sofia Valero / Intèrprets Emergents: Andrea Navarro, Elena Carcedo, Fernando Cencillo , Julia Morera i Raquel Castelló / Col·laboradors: Inka Romaní, Julia Zac i Sebastián Rowinski / Ajudant de Producció: Covadonga Velert / Fotografía i Video: MementoNet / Responsable de Comunicació: Sara Valencia

KOBULU DANCE PROJECT

CLOWnS

és una proposta de dansa contemporània creada per a huit ballarines en la qual conviuen la dansa, la dramatúrgia i elements de circ. La peça naix amb l’única perspectiva d’oferir a l’espectador un moment agradable de desconnexió a la realitat que en aquest difícil any se’ns està presentant. 

 Amb un llenguatge contemporani marcat pel ritme i la teatralitat, els personatges ens intentaran introduir en un món surrealista en el qual les escenes i les situacions se succeeixen emmarcades i acompanyades per la música de l’artista francesa Edith Piaff i el compositor italià Ezio Bosso.

 

Duración: 20  minutos

Dirección y coreografía: Javier San Martín / Bailarinas: Mónica Nemesio, Cristina Mas, Esther García, Angela Kurtz, Constanza Sarrió, Carla Montero, Susana Mompó, Raquel Peña

 

THE JAM

de la Jove Companyia Gerard Collins, estrenada el 15 i 16 de maig de 2021 en el Teatre Capitoli de Godella fa referència a la massificació d’informació que rebem hui dia. 

Més encara els joves que consumim contingut fins i tot sense saber d’on procedeix o del seu significat real. Hi ha una cerca de l’ordre dins del caos, l’equilibri en l’excés…Arribant al punt en què la dansa sent un art minoritari apareix en multitud de contingut mainstream i els joves creen dansa i la desvirtualizar perquè siga accessible tik tok, fornite fins i tot el llenguatge físic dels artistes musicals es basa en l’execució d’uns certs codis concrets en forma de balls. El moviment és dinamisme i un excés d’això pot ser aclaparador però és possible que aqueixa capacitat dinàmica siga atractiva en lloc d’excessiva? Per això la peça és un continu referenciante d’aquests símbols i està en continu dinamisme i passant fins i tot més d’una cosa alhora. 

Duració: 10 minuts

Direcció: Mamen García / Creació: Arnau Pérez /  Direcció artística: Mamen García /  Ajudant de direcció: Feliu Torrents /  Ballarins: Ahinoa Aparicio, Aitana Bru, Vicente Sales, Irene Bueno, Pau Barreda, Elena Carcedo, Raquel Castello, Marc Periguell, Ignacio Fizona, Sonia García / Repetidor assistent: Victoria Iborra / Diseny sonor: Toromecánico, Casanovas y Arnau Pérez / Arreglos musicals: Vicente Llopis, Feliu Torrents / Disseny d´iluminació: Mamen García, Vicente Llopis /  Tècnic d’il·luminació i so: Vicente Llopis / Ajudant tècnic: Feliu Torrents / Vestuari: Nerea Tatay i Arnau Perez / Logística: Nerea Tatay, Mª José Tafaner i MºJosé García /  Producció executiva: Amelia Hernández i Mamen García / Creació video: Ezequiel Gil / Imatges: de Arnau Pérez amb la Jove Companyia Gerard Collins en su  en el seu procés de creació en la residència de la Jove Companyia Teatro Capitolio de Godella / Producció: Associació Sociocultural de Danza Gerard Collins.

Associació sense ànim de lucre subvencionada per Culturarts Teatre i Dansa