• OPEN CALL 2023
  • EL FESTIVAL
  • EQUIP
  • EDICIONS ANTERIORS
  • CONTACTE
  • OPEN CALL 2023
  • EL FESTIVAL
  • EQUIP
  • EDICIONS ANTERIORS
  • CONTACTE
DISSABTE 21 D’OCTUBRE /
11.30 H / CENTRE DEL CARME CULTURA CONTEMPORÀNIA, SALA REFECTORI
COL·LOQUI SOBRE LA TRADICIÓ I MODERNITAT DE LES DANSES AFRICANES >
Ada Saliu, Aly Thioune, Inés Sybille Voodunes, Deborah Ekoka
Duració / 120 minuts

Un col·loqui amb ballarins africans i afrodescendents de diferents tipus de balls d’arrel africana que tractarà de fer un repàs i posar el valor la diversitat existent i com han anat canviant aquests balls a través de compartir les seues pròpies experiències, des de la teoria i la pràctica.

El col·loqui s’obrirà amb una actuació musical acústica dels germans Thioune, amb els instrumentistes Khaly Thioune i Emmalle-Sarr, instrumentistes

Taula Redona: Ada Saliu, Aly Thioune, Inés Sybille Voodunes, Deborah Ekoka
Moderadora: Deborah Ekoka

Deborah Ekoka ha sigut co-fundadora i gestora cultural de l’espai sociocultural United Minds llibreria especialitzada a Àfrica i la seua diàspora.
Coordinadora i co-fundadora del Festival Consciència Afro, esdeveniment que té com missió visibilitzar i celebrar la cultura africana i afrodescendent, des de 2014.

Organitzadora de Black Barcelona Trobada, darrere de visibilitzar la cultura afro descendent i la afroespanyola, des d’una perspectiva femenina, des de 2014.
Ha impartit diferents xarrades i tallers sobre literatura de dones negres, cultura afroespanyola i eines en pro de la diversitat per a diferents universitats i institucions de l’Estat espanyol, i participat en conferències sobre literatura, afrofeminisme i temes relacionats.

Coordinadora editorial i autora dels llibres Metamba Miago. Relats i sabers de dones afro espanyoles i Afroutopía. Una història d’amor propi.

Ada Saliou, originari del Senegal, és un coreògraf i ballarí, professor de dansa tradicional africana i contemporània i activista dins de la seua dansa i dels seus espectacles. Al llarg de la seua carrera, ha impartit diversos espectacles cursos i tallers dirigits a antics alumnes de diferents nivells, d’origen senegalés i internacional. Compta amb amplis coneixements de danses tradicionals d’Àfrica del Ouest i ha ballat en festivals internacionals on ha pogut mostrar creacions de dansa contemporània i dansa política sobre temes socials com la immigració irregular o la degradació del medi ambient.

 

 

 

Aly Thioune, juntament amb el seu germà Khaly Thioune, són un conegut duo de ballarins i musics senegalesos. Nascuts en una família de ballarins i percussionistes, van aprendre a ballar des de molt joves i han sigut aclamats per la seua habilitat en la dansa tradicional *sabar. Han treballat amb diverses companyies de dansa i músics de renom, incloent-hi el músic i activista Youssou N’Dour.
En 2017 van crear la seua pròpia companyia, Mouminatou & Abib Thioune Company, que s’enfoca en la preservació i promoció de la cultura i la dansa tradicional del Senegal. Han portat el seu art a escenaris de tot el món, rebent elogis per la seua passió i destresa en la dansa.

 

 

 

 

 

 

Inés Sybille Vooduness, és ballarina, professora, coreògrafa i investigadora cultural. Des de 2018 i fins a 2022, forma part del col·lectiu Ku’dancin Afrobeatz a través del qual desenvolupa el seu estudi del Kuduro, estil urbà angolés i el Coupé Décalé, ball i música urbana ivoriana. Aquests llenguatges urbans contemporanis l’han impulsada a entendre la dansa com una eina poètica a partir de la qual abordar grans nocions identitàries i totes les fronteres que la travessen.

ENTRADA LLIURE

Dirección artística: Isabela Alfaro

608 040 223 – info@circuito-bucles.com

 

Gabinete de Prensa: Adenty Comunicación

Antonio Rodriguez: arodriguez@adenty.com

NEWSLETTER



©2023 Circuito Bucles Dansa | AVIS LEGAL | POLÍTICA DE COOKIES