PARTICIPA

/ EN LA PROGRAMACIÓN DE

1- EXPERIMENTA INCLUSIÓ

1- EXPERIMENTA FORMACIÓ

1- EXPERIMENTA INTERACCIÓ

EXPERIMENTA INCLUSIÓ

Formaràs part del nostre projecte social LA CIUTAT BALLA al costat de la Jove Companyia del Festival LA TARONJA ESCÈNICA.

Descripció del projecte:

LA CIUDAD BAILA

és una iniciativa innovadora, promoguda pel Festival a través de la seua jove companyia La Taronja Escènica.

Es tracta d’un projecte innovador que potencia la transformació i la cohesió social entre els joves de la ciutat de València,  a través de la connexió amb la cultura i la dansa en un intercanvi d’experiències i coneixements en l’àmbit de la dansa.

Ens trobem davant una crisi sanitària provocada per la COVID-19 que ens exposa a un canvi de paradigma en múltiples aspectes, també quant a la cultura i a la creació artística. Aquesta nova realitat aboca als mediadors culturals a la recerca de fórmules i eines innovadores que afavorisquen l’aproximació entre joves artistes en formació pre-professional i joves de diversos barris que possibiliten la sinergia creativa frenada per les situacions recents de confinament i aïllament social.

Necessitem llocs de trobada, espais en el qual compartir experiències, la població jove ha sigut una de les més perjudicades al llarg d’enguany. Romandre a les seues cases relacionant-se a través d’una pantalla, de les *RRSS. Aquestes iniciatives s’han pensat amb la intenció de tornar als carrers, accions on s’involucre a joves a un altre nivell, fora de les pantalles.

El projecte social La Ciutat Balla té com a objectiu principal, acostar les arts escèniques als barris i els seus habitants joves des d’un context participatiu. Una convocatòria a la participació ciutadana per a treballar conjuntament en la millora social i cultural valenciana.

Aquest projecte ofereix nombrosos avantatges i oportunitats a les artistes intèrprets i creadores alhora que genera una altra dimensió per a l’expressió artística en un espai intangible que difumina distàncies i dota de nous llenguatges d’expressió i difusió. De la mateixa manera, esdevé una eina poderosa per a la democratització de la dansa i l’acostament de la disciplina a un públic heterogeni no especialitzat que, amb peces breus, pot gaudir, en el seu barri i gratuïtament, de propostes artístiques potser abans allunyades de la seua vida cultural.

Comptarem amb el suport de l’Ajuntament de València amb la participació de:

Centre Municipal de Joventut de Orriols
Centre Municipal de Joventut de Campanar
Centre Municipal de Joventut de Sant Isidre
Centre Municipal de Joventut de Portal Nou
Centre Municipal de Joventut de Trinitat

El projecte es desenvoluparà a les vesprades des de mitjan setembre fins a mitjan octubre de 2021.

Juntament amb els integrants de la TARONJA ESCÈNICA i els seus coordinadors, treballaràs amb els joves d’un Centre Municipal de Joventut de València, als quals els ensenyareu un extracte d’una peça de dansa, que també t’aprendràs.

Aquesta mini peça de dansa, serà representada per tots els participants del projecte dins de la programació del festival els dies: 29 – 30 i 31 d’octubre.

 

La teua participació en el projecte, pot ser de dues maneres:

  • Coordinador
  • Ballarí

EXPERIMENTA INTERACCIÓ

11 SETEMBRE /

TRAINING I DIÀLEGS

És l’espai que la companyia obri per a compartir el mètode creatiu i compositiu.

Ofereix la possibilitat d’interactuar amb els elements, l’espai i els personatges a manera laboratori, construint un moment alternatiu de la producció (Cap. II) Estupideses.

La Companyia Migro Dansa estrena la seua nova proposada “Estupideses” el 9 de Setembre a la Sala Cercle de València, on actuaran també els dies el 10, 11 i 12 de Setembre.

Aquesta peça ha sigut creada en el marc de Graners de Creació 2019-2022

Lloc: Sala Teatre Cercle

Hora: 14 h a 15.30 h

Dirigit: Ballarines (és) amb inquietuds en el teatre físic i la improvisació

QUÈ PORTAR EN LA MALETA SI ET VAS DE CASA?

Irene Cortina es va anar fa 14 anys per a “un añito per a agafar més experiència a l’estranger” i encara no ha tornat.

Va estudiar dansa contemporània en el Conservatori Professional de València, va fer el *Bachelor a Holanda i porta treballant en el món de la dansa des de 2011 a Berlín, on va crear la seua companyia, un festival d’arts escèniques en espais no convencionals i dirigeix el departament de dansa l’escola municipal de música de Spandau.

El que no ha tornat no és del tot cert perquè, com a ella li agrada remarcar, la companyia té la seua seu entre Berlín i València i aquesta és la seua fórmula per a seguir connectada a les seues arrels i tornar sempre que li és possible, creant una vida sostenible per al seu present i el seu futur.

Aquest diàleg va dirigit a ballarines/és joves que estiguen tantejant la idea, o buscant noves perspectives en aquest aspecte.

Si t’abelleix conversar amb ella sobre la seua experiència, preguntar-li dubtes i escoltar consells, no et perdes aquesta xarrada.

La Companyia Irene Cortina estrena la seua nova proposta “Novensanos” el 28 d’Octubre a la Sala Cercle de València, on actuaran també el 29, 30 i 31 d’Octubre en la clausura del Festival Circuit Bucles.

Aquesta peça ha sigut creada en el marc de Graners de Creació 2019-2022

 

Lloc: Sala Teatre Cercle

Hora: 11.30 h a 12.00 h

Dirigit: ballarins i actors